"Z ustreznim šolanjem
je lahko človek
najboljši prijatelj psa."
(Corey Ford)
  • 040/500-972 (Alenka)
Kje smo Prijavi naju v šolo

Sprehod v mesto

17 Okt 2017

Sprehod v mesto

Kot pravijo, za vsakim dežjem posije sonce. Mi smo ga, v ponedeljek 9.10.2017, izkoristili maksimalno. Z našimi kosmatinci smo se odpravili na sprehod v mesto. Pri Križankah se nas je zbralo kar lepo število, od tistih najmlajših, ki obiskujejo igralne urice, pa vse do pasjih učenjakov in psov na prevzgoji. Ker smo na tokratni sprehod povabili prav vse naše tečajnike (ki jih ni tako malo), je bil prvi problem, kje parkirati in določiti zbirno točko. Odločili smo se, da bodo Križanke tista prava izbira in tako so kužki skupaj s svojimi lastniki ob 17.30 pričeli zavzemati mesto.

Razporedili smo se v pare, se postavili v vrsto in sprehod se je lahko pričel. Psi so morali pustiti na miru pse okoli sebe in lepo, na popuščenem povodcu hoditi zraven svojega lastnika. Odpravili smo se v smeri piramide, kjer smo prečkali most in nato po ulicah stare Ljubljane krenili proti Magistratu. Tam smo na stopnicah naredili nekaj gasilskih slik za spomin. Pot smo nadaljevali preko Tromostovja in se ob Ljubljanici rahlo utrujeni vrnili na začetno točko. Na cilju so nas pozdravile dežne kaplje, kot da bi vreme vedelo, kdaj se bo naše druženje končalo. 🙂

Kjerkoli smo se pojavili, smo bili prava atrakcija. Poslikani ali posneti smo bili z vseh zornih kotov.  Sploh otroci in tujci so bili navdušeni nad tolikšnim številom psov na kupu. Odrasli pa so bili začudeni  nad tem, da kljub ogromnemu številu psov, ti niso bili niti malo moteči za okolico in so lepo in mirno hodili ob svojih vodnikih.

Na koncu sprehoda smo bili utrujeni prav vsi. Pa vendar, so takšni sprehodi nepogrešljivi, sploh v začetnem obdobju socializacije, ko je treba kužkom predstaviti čimveč novih stvari in jih seznaniti s čimveč situacijami. Psi se ob takšnih dogodkih učijo samokontrole, spoznavajo različne vonjave, hrup mestnega prometa in ostale zvoke, navadijo se na kolesarje, otroke in družbo ostalih psov. Lastniki pa se imajo priložnost družiti med seboj in si izmenjati izkušnje.

Ravno zato bomo sprehod že jutri ponovili, tokrat se dobimo v Tivoliju ob 17.30, na običajni lokaciji. Upamo, da se ga boste udeležili v čim večjem številu!!!!

SE VIDIMO 🙂

Bajka team 🙂

 

Preskoči na orodno vrstico