"Z ustreznim šolanjem
je lahko človek
najboljši prijatelj psa."
(Corey Ford)
  • 040/500-972 (Alenka)
Kje smo Prijavi naju v šolo

Sočutnost in želja po reševanju se lahko ne konča s hvaležnostjo in neizmerno srečo

21 Mar 2024

Sočutnost in želja po reševanju se lahko ne konča s hvaležnostjo in neizmerno srečo

Na Obrežju zasegli pasje mladičke

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/na-obrezju-zasegli-mladicke-ki-so-bili-brez-hrane-in-vode.html

Vir: https://www.facebook.com/policijaNM

Srce parajoča zgodba, še bolj se ti milo store, ko vidiš, te uboge pse. Ko dvakrat vdihneš in izdihneš, se v tebi prebudita reševalski duh in sočutje.

Naredil bom dobro delo: rešil bom psa in pri tem bom dobil pasemskega psa, skoraj zastonj. Pa še porihtan bo. Odlično, kar takoj pokličem in se prijavim!

Cene teh psov na tržišču so 4 mestne.

Vir: https://www.facebook.com/policijaNM

Cena, ki jo plačaš v zavetišču je 2 mestna. Odlična kupčija. Družba mi mora biti hvaležna, ker sem jo odrešil psa. Pes pa, ker sem ga rešil.

Se, kdo vpraša, zakaj so se ti in mnogi drugi, ki se jih najde, tako kot se je te po naključju našlo, prevažajo v škatlah, v temnem kombiju, v katerem je zatohlo, temno, obupno ropota in jih celo pot premetava?

Zato, ker bo njihova cena mogoče tudi 4 mestna, a se bo začela s številko 1, največkrat je visoko trimestna. Ker so ti mladički še čisto premajhni, da bi odšli od mame, ker niso primerno oskrbovani, ker niso zdravi, ker imajo polno travm.

Pa kaj, saj so še tako majhni, da lahko rešimo vse. Saj bodo pozabili, saj so mladički, ki bodo dobili najboljši možni dom.

Bodo res lahko pozabili?

Epigenetika je zelo zoprna, pri reševanju vedenjskih in zdravstvenih težav. O slednjih ne morem pisati, ker imam le 30 let laičnih izkušenj. O vedenjskih, pa počasi moramo pisati, ker teh se res ne da odpraviti, sploh če je pes (mladiček) ob slabi epigenetiki tudi sam podvržen pomanjkanju in zlorabi.

Kakšne so po navadi težave, ki nas čakajo? O zdravstvenih ne bom pisala, lahko pa iz izkušenj napišem, da je lažje zadeti na lotu (pa ne glavnega dobitka), kot pa dobiti zdravega psa.

Vedenjske. Skoraj ga ne bo psa, ki se ne bi bal vožnje z avtom. Lahko bo na začetku še mogoče ok, dokler ne bo enkrat močnega hrupa, ali pa zaviranja in celice v telesu se bodo spomnile, kako jih je premetavalo v kombiju.

Skoraj vedno se razvije obupna ločitvena tesnoba. Ločitvena tesnoba ni samo to, da kuža ne more biti sam, ampak ima še polno “pod vej”, zaradi česa kuža ni tak, kot ste mislili, da bo.

Strahovi, nešteto njih. Kako se bodo kazali? Tega pa tudi ciganka ne ve in se jih bo sproti odkrivalo in reševalo.

In kaj naj sedaj s temi psi, če bo vse narobe z njimi?

Zanje naj se odločijo tisti, ki se jim ni prebudil duh reševalca in priložnost poceni “nakupa” pasemskega psa.

Ti psi potrebujejo lastnika, ki bo razumel, da ima psa s posebnimi potrebami, ki bo lahko imel veliko zdravstvenih in vedenjskih težav.

Je pa nekaj res. Pes vam bo vračal vaša dejanja ne vaše misli, kaj vi bi. In samo ljubezen pri nobenem psu ni dovolj, da bosta imela srečno življenje.

Ogromno dela, potrpežljivost, pridobivanja novih znanj in denarja bo prineslo srečo in veselje v vajino življenje.

Preskoči na orodno vrstico