"Z ustreznim šolanjem
je lahko človek
najboljši prijatelj psa."
(Corey Ford)
  • 040/500-972 (Alenka)
Kje smo Prijavi naju v šolo

Prav nič ne bom ovinkarila. O drekih bom pisala

27 Feb 2018

Prav nič ne bom ovinkarila. O drekih bom pisala

Zima nam občasno prinese tudi sneg. Sneg je lep in predvsem bele barve. Kjer se vse vidi. In kje se, roko na srce, vidi, kakšni packi smo ljudje.

O kulturi pobiranja pasjih drekov je težko pisati. Ker mi je nekaj nerazumnega, da v mestih, ljudje ne pospravijo za svojim psom. Ker mi je popolnoma nerazumno, da se lahko obrnejo stran, ko njihov pes sereje sredi pločnika. Še bolj nerazumno pa mi je, da hodijo vsak dan po istih poteh, torej po svojih drekih.

Ni čudnega, da ljudje ne marajo psov. V bistvu, odkar živim v mestu, delno razumem ljudi, zakaj nastavljajo strup. Vem, da ni kriv pes, vem, da to ni prav. Ampak lepo vas prosim – toliko dreka, kot je po cesti, ni več normalno.

kakci

Je res tako težko pobrati drek za svojim psom. Ni čudno, da človek znori, če stopi skozi vrata in direkt pred njim leži pasji drek.

kakci3

Saj je čisto preprosto. Vsi psi kakajo, večkrat na dan. In pač imaš s seboj vrečko. Pobereš drekec in ga odneseš do prvega koša. Če poberemo dreke za svojim psom, se nič ne pozna in sneg je lahko še naprej bel. Tako pa nekateri pobiramo še za ostalimi psi. Pa ne zato, ker smo solidarni in držimo s packi, ki tega ne počnejo. Ampak zato, da naš pes ne hodi po njihovih kakcih.

 

kakci1

Nekaj najbolj nagravžnega in nerazumljivega pa mi je, da so ljudje takšni egiosti in kreteni, da sploh pustijo scati in srati psom ob vrtcu. Še večje svinje ( se opravičujem, ker žalim lepe živali), pa so, da ne pospravijo dreka za svojimi psi. Haloooo, otroci se igrajo za ograjo!

kakci2

Vem, vidim in po drekih ter lokacijah vem, da so ti packi eni in isti ljudje. Ki jim je preveč pod častjo, da se sklonijo in pospravijo za svojim psom. A vseeno bodo jutri zopet šli po isti poti in njihov pes, bo sral na istem mestu kot včeraj. In tako se bo kopičil drek na drek. In ljudje bodo čedalje bolj nestrpni in čedalje bolj sovražni do vseh, ki imamo pse.

Zakaj moramo pobirati pasje iztrebke, poleg kulturnega vidika, si lahko preberete v članku, ki so ga napisali strokovnjaki iz Klinike za male živali univerze v Ljubljani. Članek najdete tukaj.

Preskoči na orodno vrstico