"Z ustreznim šolanjem
je lahko človek
najboljši prijatelj psa."
(Corey Ford)
  • 040/500-972 (Alenka)
Kje smo Prijavi naju v šolo

Na bo praznovanje novega leta mirno in varno!

31 Dec 2019

Na bo praznovanje novega leta mirno in varno!

Srčno upam, da bo čim manj pokanja. Kruta, neumna realnost je, da še vedno poka in bo pokalo. Psi in ostale živali tega ne marajo. Vprašanje je le, kako dobro ga prenašajo.
Zato prosim, ne hodite gledat ognjemeta! Zadnji sprehod naredite do 19te. Nič ni hudega, če ne bo potem do jutra pes lulal. Ponoči, če pojdite lulat po 4ti, ko se pokanje več ali manj ustavi.
Doma spustite rulete, ne delajte panike, zaradi pokanja. Dovolite, da gre žival tja kamor hoče, pa čeprav je to za wc školjko.
ČE IMATE DOMA ETERIČNO OLJE SANDALOVINE, UPORABITE GA V DIFUZORJU. ČE GA NIMATE, BO TUDI V SVEČNIKU V REDU. ŠE BOLJE BO, ČE GA DASTA PAR KAPLJIC NA VATO IN JO POLOŽITE PO STANOVANJU. MEŠANICA SERENITY IN BALANCE OD DOTERRE SO ZAKON.
Pomaga sivka.

Če je pes res prestrašen
1. oblecite majico, ki jo čimbolj stisnite ob njegovo telo.
2. Lahko ji povijete s šalom ali ruto.
3. Zavrtite klasično glasbo ali glasbo, ki pomirja – najdite jo na youtube. Ne imejte moderne glasbe, ker je narejena tako, da dvigne srčni utrip – če hočemo psa umiriti, mu ga moramo znižati.
4. Masirajte mu ušesa – počasi, ampak res počasi ga božajte po uhljih. Počasi mu glasite dlako od glave proti repu – s tem prav tako umirjate srčni utrip.
Če si ne želi vaše bližine, ne bodite užaljeni. Pustite mu, da se umakne.
Preverite ovratnice in oprsnice, če so dovolj tesne. Pripnite psa in šele potem odprite vhodna vrata. Prav tako, najprej zaprite vrata in šele potem odpnite psa.

Če se vam izgubi pes: vedite, da je čisto preplašen in da je verjetno nekje skrit. Iščite v živih mejah, grmovnicah, lopah, odprtih garažah. Verjetno je največ 1 km daleč od tam, kjer je ušel. Če ga ne najdete takoj, pojdite spet natančno pregledat vse, po drugi uri oz. takoj, ko se neha glavno pokanje.
Ne bodite panični, ker se vam pes ne bo pokazal oz. oglasil!

Preverite ovratnice in oprsnice in mirno noč vsem!
Pa srečno 2020!

Alenka

CXPeD22UEAAaS_U
vir:https://www.pinterest.com/pin/192951165264276903/

Preskoči na orodno vrstico