Dotik pomirja – tečaj terapevtsko energijske umiritve psa preko vašega dotika

Koža je največji organ na našem telesu. Kaj se zgodi, ko se ustrašimo, ko nas je strah, ko nam nekaj ni v redu? V krč gremo. Čisto isto je pri psu. Ko je v krču, lahko popolnoma frizne, lahko se trese, lahko postane hiperaktiven, ker s tem sprošča mišice, ker proizvaja adrenalin, ki mu je poznan in ga pomirja. Katero koli staje pes izbere, ni dober zanj, saj se ne umiri in leto ne začne normalno delovati.

Z določenimi gibi, smerjo in močjo, sprostimo kožo in preko nje tudi mišice. Pes se umiri in postopoma, ko to ponavljamo, se pes na ta dotik sproščanja navadi in ga poveže z dobrim počutjem. Tako pride do »samo umiritve« s pomočjo vas, ker pride pes do vas, ko začuti telesni nemir.

img_1280

Celoten tretma je mešanica izmenjave umirjenih energij med psom in vodnikom. Tehnike so skupek različnih tehnik, ki so se izkazale za najbolj učinkovite. Uporabljam tako masažne, Ttouch, kot tudi osteopatske metode in gibe, ki psa umirijo in sprostijo. Sama tehnika je izredno razumljiva in ne potrebuje nobenega predznanja.

Dotik pomirja tako lastnika kot psa in to tehniko poglobimo odnos med nami in psom.

img_1271

Predvsem imam lepe povratne informacije za prestrašene pse, streloplahe, pse z ločitveno tesnobo in pse, ki so agresivni.

Prijave na [email protected]

Cena osebnega svetovanja in učenja tehnike je 200 eur.

Skupinske delavnice organiziramo na 2 meseca, cena delavnice je 200 eur na par, 50 eur drugi skrbnik.

img_1266

KOMU PRIPOROČAM: vsem, predvsem pa tistim, ki imate probleme z ločitveno tesnobo, strahom pred nevihtami in poki, prestrašenimi in agresivnimi psi in vsem, ki so nesamozavestni. Predvsem pa vsem  našim pridnim psom, saj vsakemu paše malo energijske masaže, ki zraven sprosti in pomirja.

Več o delavnici in meni v prispevki na radio Koper

Živalski Blues z Alenko Klemenčič

Nekaj malega iz oddaje:

“Vsak pasji odziv privede do krča v telesu. Podobno je pri ljudeh. Če se na primer nečesa prestrašimo, nastopijo v nas mišični krči. Z masažo psa ‘Dotik pomirja’ začnemo umirjati mišice in tudi srčni utrip. Tako razbremenimo psa. To moramo izvajati zelo počasi in umirjeno, da vzpostavimo vez med nami in psom. Velikokrat gre za začaran krog, kajti hiperaktiven pes bo svojo živčnost prenesel na vodnika. V takem primeru moramo globoko zadihati in se umiriti. Šele potem lahko nadaljujemo z nežnim in počasnim božanjem psa od glave proti repu, da upočasnimo njegov krvni obtok. Če bi delali v obratni smeri, bi pospešili njegov srčni utrip. Tega pa ne želimo. Svojo umirjenost z dotikom prenašamo na psa. Preko energij in fizikalnih zakonov nastopi umiritev, ko se pes popolnoma sprosti,” pove Alenka Klemenčič.

Šola z dolgo tradicijo, ki deluje že skoraj petindvajset let, ima kar nekaj prednosti. Velik notranji prostor z igrali in kinološkimi pripomočki ne dopušča, da bi trening zaradi vremena odpadel. Zunanji prostor v naravi pa je lepo senčen, kar poleti ugaja vodnikom in psom.

Alenka se ukvarja tudi z vzgojo problematičnih psov. Bila je prva v Sloveniji, 10 let pa edina, z odobrenim programom prevzgoje nevarnih psov s strani pristojnega ministrstva.

Seveda pa njena osnovna dejavnost temelji na vzgoji psov in njihovih lastnikov za življenje v urbanem okolju. “V naši pasji šoli iz bajk naredimo legende,” pravi Alenka, ki s svojimi tečajniki preživlja tudi aktivne urice in vikende v naravi.

Kaj je še povedala Loredani Vergan, poslušajte s klikom na posnetek oddaje.