Pes pomladi

Pomlad je najlepši letni čas. Narava se prebuja, vse začne zeleneti, končno je sonček in nam je toplo.

pomlad

Lepo vreme in sonce nas spodbuja, da gremo v gozd in uživamo na sprehodu s svojim psom. A ne zavedamo se, da smo ravno v začetku pomladi najbolj izpostavljeni klopom.

klop

Populacija okuženih klopov v Sloveniji je zelo velika. Ogromno psov je pozitivinih na klopne bolezni. Na žalost pa le te pustijo pa psu trajne posledice. Vse klonpne bolezni so dokaj zahrbtne, saj ko jih pes enkrat ima, se jih nikoli ne reši. Velikokrat se tudi ponovijo in vedno puščajo trajne posledice.

Naša naloga je, da psa zaščitimo pred klopi. To naredimo tako, ko se temperature čez dan dvignejo na 10°C. Klopi so najbolj nevarni takoj, ko se začnejo topli dnevi in pa ko je maja visoka trava. Največ klopov je na stikih travnika in gozda.

Preventiva pred klopi:

  • pregled psa že ko prideta iz gozda in na koncu sprehoda.
  • Različna zaščitna sredstva v obliki ampul, ovratnic, kapljic, tablet

OPOZORILO! Ovratnice Scalibor ovratnice ne smete kombinirati z ampulami, ker vsebujejo isto sestavino in psa predozirate. Pes lahko dobi hudo reakcijo.

Ne pozabimo pred klopi zaščititi tudi sebe!

Konec zime je ponavadi povezan z dežjem in blatom. Tudi če redno skrbimo za pasjo higieno in ga redno česemo, se mu umazanija zažre na kožo.

Prve tople dni izkoristite za kopanje vašega psa.

kopanje psa

Predlagam vam, da uporabite šampon, ki je na bazi zelišč in bo tako pomagal pri preventivi proti klopom.

OPOZORILO: pes ne smete kopati 3 dni pred in po tem, ko boste nanesli ampulo s sredstvom proti zunanjim parazitom.