Bajka pri pasjem frizerju

PASJI FRIZER

Vsak pes potrebuje redno nego dlake. Če že sami nismo dovolj  vestni in ga ne počešemo vsak dan, moramo to narediti vsaj enkrat na teden.

Bajka je imela poseben privilegij, saj si je prvič v življenju privoščila obisk čisto pravega pasjega frizerja. Pasji salon Smrček in predvsem njena prijazna lastnica Kaja si je vzela čas in Bajko sfrizirala tako, kot da je kakšna huda bejba. No pa saj tudi je 😉

pasji frizerKaja ji je najprej dala priboljšek s čimer je bil led takoj prebit, postali sta prijateljici.

Ker je Kaja tako prijazna, zna dobro božat in ima za povrhu še dobre bajka pri frizerjupriboljške, ji je Bajka podarila še poljubček!

Ko sta se spoznali, se je lepotičenje lahko začelo. Najprej je bilo na vrsti česanje. Česanje psa je pomembno zato, ker z njim odstranimo vso odmrlo dlako in hkrati poskrbimo za to, da se koža dobro prezrači, s tem ko dvigujemo dlako.

Najprej je Bajka stopila na mizo za česanje in začelo se je odstranjevanje odmrle poddlake.

pasji frizer

Kaja je bila zelo potrpežljiva in je česala, česala, česala…

Ko smo končali s česanjem, je bil čas za kopanje. Psa se ne kopa prepogosto, saj ima pasja dlaka v sebi sestavine, ki poskrbijo za to, da se dlaka sama čisti, predvsem pa da umazanija potem, ko se posuši odpade. Vseeno pa je potrebno vsaj parkrat na leto psa temeljito oprati s šamponom. Osebno priporočam, da se psa okopa po dolgotrajnem deževju, ko je vse še blatno in pa psice, po vsaki gonitvi.

Največji problem pri velikih psih je, kako spravit psa v banjo ali tuš kabino. V pasjem salonu Smrček s tem nimajo težav, saj imajo posebno pasjo kad. Kad se lahko spušča in dviguje in ima na strani posebna vratca, ki se odprejo, da lahko pes enostavno stopi v banjo.

pasja kadpasja kadpasja kad

Da lahko psa temeljito okopamo, ga moramo prej dobro zmočit. Pasja dlaka je sestavljena tako, da vode ne prepusti takoj do kože, zato moramo biti res vztrajni in počasi močit psa. Dobro namočena dlaka je pogoj za dobro šamponiranje.

šamponiranje psa

Najpomembnejše pri kopanju psa je, da ga na koncu res temeljito speremo, da na dlaki in koži ne ostane nič šampona! To nam lahko vzame res veliko časa!

kopanje psa

Kaja je Bajki po koncu spiranju v dlako utrla še poseben gel. Ob tem jo je še lepo zmasirala. Pa masaži se je zopet začelo temeljito spiranje, da smo sprali res vse kar se je sprati dalo. Doma lahko preverite ali ste dlako sprali dovolj tako, da greste s prsti med dlako do kože. Če koža ni mastna, pomeni, da ste psa dobro sprali. Najbolj nedostopna mesta, kjer ponavadi ne speremo dovolj, so pod vratom, med nogami in okoli zadnjice.

Po kopanju sledi sušenje psa.

Kaja je Bajko zares temeljito zbrisala z brisačami – sem kar nehala šteti koliko jih je porabila.

frutiranje psa

Potem pa je v roke vzela še fen in jo sfenala. Ker je bila Bajka prvič pri frizerju in ker si njena lastnica doma ne fena niti svojih las, je sprva mislila, da bo okoli nje nekdo sesal. No, priznam, da je fen res močan in je njegov zvok malo podoben zvoku sesalca. Le da fen piha zrak ven in dlako res dobro posuši in naredi lep volumen.

fenanje psa

Bajki fenanje ni bilo ravno najbolj všeč in si je verjetno mislila: Ej jaz sem nemški ovčar, sem deloven pes in res ne potrebujem tega :). Vseeno pa je kar lepo potrpežljivo stala in počakala, da smo končali.

Ker na koncu še vedno ni bila čisto suha, jo je Kaja še enkrat zbrisala.

bajka pri frizerju

Pasja nega pa s tem še zdaleč ni bila končana.

Stopila je nazaj na mizo, kjer ji je Kaja pogledala ušesa. Ker so bila čista, ji je notri utrla le malo tekočine za ušeska.

Pasja ušesa je potrebno pregledovati tedensko, sploh pri psih, ki imajo viseča ušesa.


Sledila je še manikira in pedikura. Pasje kremplje je potrebno redno krajšat, če si jih psi sami ne zbrusijo na sprehodih po trdi podlagi.

krajšanje pasjih krempljev

Bajkino lepotičenje je bilo s tem tako končano.

Hvala Kaji in pasjemu salonu Smrček, ki ga lahko obiščete na Brnčičevi 13. Za rezervacijo pokličite Kajo na 040 435 224 ali pa ji pošljite mail na [email protected]

pasji frizer

Bajka priporoča obisk!