Bajka svetuje

Imate težave z vašim psom in ne veste kako bi jih rešili? Ne veste zakaj je vaš pes spremenil vedenje in bi to radi popravili? Se vam psička goni, pa ne veste kako dolgo bo gonitev trajala? Imate mladička pa ne veste kako ga navaditi na sobno čistočo?
Še nimate psa, vendar bi ga radi imeli, a se ne morete odločit kakšen pes (pasma) bi bil primeren za vas? Psu, ki ga že imate, bi radi predstavili novega družinskega člana, a ne veste kako ga bo vaš pes sprejel oziroma vas zanima kako ju pravilno predstaviti?

To in še več lahko vprašate v Bajkinem kotičku, kjer se vam bomo potrudili odgovoriti na vsa vaša vprašanja po naših najboljših močeh. Več kot nam boste napisali, lažje vam bomo pomagali.

Zastavite vprašanje


star kuža ne sprejme novega psa, žalovanje pri psih -

Pozdravljena, velikokrat je žalost ob izgubi psa, za psa prav tako stresno, kot za ljudi. Predvsem če jih lastniki energijsko obremenjujemo in jim nalagamo še našo žalost.

Če je psička bolna, verjamem da je še toliko bolj zahtevna in si želi vaše bližine, predvsem zaradi varnosti, ki jo v tem momentu potrebuje.

Novo psičko bo počasi verjetno sprejela, je pa prav, da ima svoj mir in jo, ko ste sami doma in le vidite, da ji nova psička “preveč teži” omogočite njen prostor in mir. Če ne gre drugače, ju ločite.

Če boste imeli še težave, mi pišite in se bomo dogovorili za individualen termin.

Vse dobro,

Alenka

10. novembra 2020

pes grize, pes napada -

Pozdravljeni, glede na napade, ki so se začeli na vas in kot opisujete tudi drugje, vam svetujem individualno uro, kjer se bomo podrobno pogovorili o vsem in skupaj našli vzrok, predvsem pa rešitev kako preprečiti napade.

Lahko mi pišete na [email protected] ali pa me pokličete na 040 500 972.

Lep pozdrav,

Alenka

10. novembra 2020

mladiček grize, mladiček joka, mladiček noče na sprehod -

Pozdravljena, hvala za vaše vprašanje.

Imate majhnega mladička, ki ne pozna sveta v katerega ste ga prinesli. Sprehodi prve dni so zelo naporni, ker jih kuža noče. Predlagam, da ga odnesete malo dlje in bo videl, da ni nič hudega, ker bo vedno prišel domov.

Toplo vam priporočam obisk pasje šole, kajti prav o teh težavah in še vseh ostalih, ki se bodo pokazale, se v šoli pogovorimo in jih tudi rešimo.

Če ste iz Ljubljane se nam lahko pridružite.

Lep pozdrav,

Alenka

10. novembra 2020

mladiček in star pes, pes noče na sprehod -

Pozdravljeni, hvala za vaše vprašanje.

Morda je razlog v vročini in psička enostavno ne želi v tej vročini na sprehod. Vsekakor imam premalo informacij, da bi vam lahko bolj podrobno svetovala oz, povedala zakaj psička noče na sprehod.

Poskusite s kratkimi sprehodi, s seboj vzemite priboljšek, igračko.

Psi niso tako zamerljivi, da bodo kar “odpovedali” poslušnost, ker ima sin mladička. Lahko se ji je samo zamerilo to, da ji mladiček teži in noče imeti stika z njim.

Lep pozdrav,

Alenka

27. avgusta 2020

mladiček grize, naskakovanje mladička, pasji mladič -

Pozdravljeni, hvala za vaše vprašanje.

Naskakovanje nima veze s tem, da se pes goni. Naskakovanje kaže ali na pretirano željo po doseganju ranga ali pa tudi kot izredno nesamozavestnost psa.

Lahko ga enostavno preveč obremenjujete in imate predolge sprehode, zato je nemiren, ko pridete domov.

Nasvet poleg obiska šole. Poskusite psa čim bolj umiriti, predvsem za z odločnim NE, prekinite vedenje, ki vam ne ustreza.

Lep pozdrav,

Alenka

27. avgusta 2020

mladiček in šola, mladiček ne sme priboljškov, pasji mladič ima drisko -

Pozdravljena, hvala za vašo žalostno zgodbo, predvsem žalostno, zaradi neprimernega okolja, v katerem je psička živela.

A so veterinarji že ugotovili, kaj je vzrok vsem njenim težavam in ste izločili, na kaj je alergična. Vsekakor vam najprej priporočam, da obiščete še bioresonanco, kjer boste psičko podprla in lahko celo čisto rešila težave.

Glede šolanja brez priboljškov. Seveda se da, s pomočjo igrače in plena.

Iz katerega kraja pa ste?

Lep pozdrav,

Alenka

7. junija 2020

mladiček grize, mladiček in odrasel pes, mladiček napada otroka -

Pozdravljena, hvala za vaš opis domačega dogajanja z novim psom. Vaš mladiček se obnaša tako, kot mu je bilo v leglu dovoljeno in je to prenesel na novo okolje. Zato mu morate nujno postaviti meje vi. Odločno in brez kompromisno. Sploh v odnosu do vaše hčerke in tudi seveda vas.

Normalno je, da starejši psi tolerirajo mladičke in jih dovolijo veliko preveč. Težava je, da bo vaš mladiček to vedenje prenesel na vse pse, ki pa kmalu ne bodo več strpni do njega, in boste imeli težave, saj ga bo kdo ugriznil nazaj. Če ne prej, ko bo pes postal spolno zrel in se bo še vedno obnašal kot mladiček, ki to več ne bo. Zato morate biti vi tista, ki ga boste ustavljala tudi pri igri z vašim odraslim psom, saj ga morate vi zaščititi in mu omogočiti mir, ki ga potrebuje.

Vsekakor vam svetujem čim hitrejši obisk pasje šole, kjer bo mladiček med sebi enakimi in kjer vas bodo vodili čez vse težave, ki jih imate in jih še boste imeli.

Srečno,

Alenka

7. junija 2020

Pozdravljeni, vsi mladički imajo isto težavo.

Ne želijo od doma, ker se tu počutijo varne. Verjamem, da je vsak dan bolje in bo težava kmalu minila.

Nasvet je, da jo odnesete ven, ker domov pa vedno teče, a ne ;).

Predlagam vam obisk pasje šole za mladičke, ker se skupaj pogovorimo tudi o tem in vas vodimo čez odraščanje vašega psa.

Lep pozdrav,

Alenka

12. maja 2020

Pozdravljena, brez da se osebno vidimo oz. naredimo razširjen pogovor, vam težko dam konkreten nasvet, kako postopati.

Vam pa polagam na srce, sploh ker je bil razlog oddaje napad na otroka, in kot kaže tudi odrasle ljudi, da čimprej stopite v kontakt z menoj oz. drugim strokovnjakom za prevzgojo in se resno pogovorite.

Pri 4ih otrocih in času, ko bodo vsi doma oz. so že zaradi situacije z virusom, bo lahko prišlo do čedalje pogostejših napadov in ugrizov.

Ukrepajte res odgovorno in čim prej, poiščite pomoč.

Če je utemeljen razlog – da prevzgoja ni mogoča, se psa, čeprav je zdrav, z mojim mnenjem lahko tudi usmrti. Več informacij pa osebno.

Lep pozdrav,

Alenka

 

12. maja 2020

Pozdravljena

Hvala, da ste mi zaupala vse vaše težave, ki jih imate in jih ni malo. Glede na to, da so se ukrepi vlade sprostili, vam priporočam, da me ali pokličete ali pa mi napišete mail, da se dogovoriva za individualno uro. Vaše težave so namreč prevelike, da bi vam lahko pomagal samo površinski nasvet preko neta.

Lep pozdrav,

Alenka

 

30. aprila 2020

agresiven pes, pes noče iz sobe -

Pozdravljen, napad je vedno odgovor na več dejavnikov. Vedno, ko prihaja do ugrizov v domačem okolju, se najprej poiščejo vzroki in vsa vedenja, ki niso takšna, kot bi morala biti.
Ko se res poglobite v odnos s psom, in najdete vse težave, se lahko “prevzgoja” začne.
Ljudje ponavadi vidimo samo tisti, največji problem. A ta je sestavljen in manjših in je treba najprej rešiti te. Ko se jih reši, se večinoma največji reši kar sam od sebe.

 

Za več informacij pa mi lahko pišete in se dogovorimo za svetovanje na daljavo, ker bomo konkretno začeli delati in reševati težave.

lep pozdrav,

Alenka

24. marca 2020

agresiven pes pri hrani, napadi med hranjenjem, pes čuva hrano, pes ob hrani grize -

Špela pozdravljena, hvala za vaše vprašanje.

Ima vaša mladička, še kakšno drugi težavo. Je samo pri hrani tako zaščitniška ali tudi drugje?

Predlagam vam, da jo hranite samostojno. Starejšo psičko umaknite stran in mlajšo hranite iz roke. Najprej zahtevajte, da se psička umiri – ni važno ali sedi, leži ali stoji. Važno je, da je ob tem mirna. Ko se umiri, ji dajte hrano. Postopoma hranjenje iz roke, prenesite v hranjenje v posodi.

Dokler psička pri tem ne bo umirjenja, jo ne hranite ob starejši psički.

Predvidevam, da je to vedenje prinesla že iz legla in se je tam morala stalno boriti za hrano. S postopnim hranjenjem bo psica dojela, da hrano stalno dobiva in se ji ne bo potrebno boriti zanjo.

Upam, da sem vam vsaj malo pomagala,

 

Lep pozdrav in ostanite doma ter zdravi,

Alenka

 

23. marca 2020

kako prestaviti novega pasjega člana, mladiček in nov pes, pes renči na psa, prihod novega psa, star pes ne sprejema mlajšega -

Mojca pozdravljena,

Verjamem, da vam situacija ni všeč. Lili je seveda presenečena in malo tudi užaljena, ker je v njeno kraljestvo, prišla nova psička.

Poskušajte jo pomiriti, hkrati pa ji poveste, da vam renčanje in ugriz nista všeč.

Če ste iz Ljubljane, vam predlagam, da se dogovorimo za skupno srečanje, kjer vam bom lahko predlagala tudi konkretne rešitve, ko bom videla oba.

Mogoče ne bi bilo slabo, da bi Lili dobila Bachove kapljice, ki bi ji pomagale sprejeti novega člana.

Za več informacij mi pišite na [email protected]

Torej: ljubeznivo, odločno in nikar je ne zapirajte v kletko, ker bo to naredilo še večjo škodo.

8. marca 2020

Pozdravljeni, hvala za vaša vprašanja.

Vedenje, ki ga ima vaš kuža je za vašega psa, popolnoma normalno in tudi pričakovano.

Večinoma so to psi, ki so bili že generacije na cesti in so popolnoma ne socializirani in ne navajeni bivanja z ljudmi.

Predlagam, da se čimprej priključite pasji šoli, kjer imajo izkušnje s takšnimi psi in kje se poleg priprav na izpite, ukvarjajo tudi s prevzgojami in rehabilitacijami psov.

Če ste iz Ljubljane ali vam to ni predaleč, me kontaktirajte in se bova dogovorila.

Lep pozdrav,

Alenka

28. avgusta 2019

Pozdravljeni, hvala za vaše vprašanje.

Hitro goltanje hrane je povezano z načinom hranjenja v leglu, kjer je navada, da se strese hrano v eno posodo in se morajo mladički boriti za hrano. Zaradi tega neprimernega načina, se jim privzgoji strah pred pomanjkanjem in zato hrano vsakič golta.

Predlagam, da mu hrano dodajate v posodo iz roke, po par briketov, da se bo navadil, da hrana prihaja in da jo ima samo zase. Obstajajo tudi posode, ki so narejene tako, da mora pes bolj počasi jesti, prav tako pomaga, da čez brikete prelijete vodo.

Jesenske tečaje začnemo v začetku septembra. V skupini je od 5-8 psov.

Predlagam, da pošljete prijavo z vašimi podatki, ker se skupine že polnijo.

Lepo pozdravljeni,

Alenka

 

28. avgusta 2019

Pozdravljena, brez da psičko vidim, vam težko povem kaj konkretnega.

Pri tako globokem strahu, kot ga opisujete, bi se jaz oprijela alternative. Lahko so bachove kapljice, lahko so eterična olja, lahko so reiki terapije. Ali pa kombinacije vsega tega.

Če vam Ljubljana ni predaleč, vem vsekakor predlagam, da bi se dogovorili za individualno uro.

Lep pozdrav,

Alenka

11. julija 2019

agresija, čuvanje stvari in okolice, dominanca, pes grize -

Pozdravljena, hvala za vaše vprašanje.

Pri nemških ovčarjih se velikokrat zgodi, da postanejo preveč posesivni in začnejo čuvati veliko širšo okolico. Če pri tem lajanje preraste v agresijo in napad, potem imamo težave.

To se vam je na žalost že zgodilo, zato nujno, čimprej poiščite strokovno pomoč, ker je sedaj vaš pes fizično in psihično odrasel in se temu primerno tudi obnaša. To vedenje ni od včeraj, ampak se je kazalo že prej, pa ste ga ali spregledali ali pa niste bil nanj pozorni. Vsekakor bi ga morali videti inštruktorji v šoli.

Pomembno je, da ukrepate prej, preden pride do ugrizov in po možnosti tudi statusa nevarnega psa.

Za individualno uro mi lahko pišete na [email protected]

Lep pozdrav,

Alenka

8. maja 2019

Pozdravljena, hvala za vaše vprašanje, ki kaže na veliko stisko v kateri ste se znašli.

Psičko bi morala videti in z vami opraviti daljši pogovor, ker je v vaše opisu zelo veliko pripetljajev, za katere verjamem, da okolica ne želi več imeti stika z njo.

Pišite mi prosim na [email protected] ali pa me pokličite na 040 500 972, da se dogovorimo o svetovalni uri.

Lep pozdrav,

Alenka

7. januarja 2019

Pozdravljena, hvala za vprašanje.

Življenje z dvema psoma je zanimivo in zabavno, ker dan ni enak dnevu. Vsak dan imata kakšno novo “foro”. Enkrat je glavni mlajši, drugič starejši. Danes velja eno pravilo, jutri drugo.

Njuni vlogi se spreminjata in pravilo je, da če se ob tem ne kregata in tepeta, potem ju pustite pri miru in jima dovolite njuno igro.

 

Lep pozdrav,

Alenka

20. decembra 2018

Pozdravljena, hvala za vaše vprašanje.

Glede na starost psa, boste težko kaj učinkovitega naredili brez strokovne pomoči. Vsekakor vam priporočam, da psa še naprej ločujete, saj ne želite, da bi mladiček dobil slabe izkušnje in kot navajate, bi ga starejši pes lahko resneje poškodoval.

Predlagam vam, da me kontaktirajte in se bomo dogovorili za svetovalno uro, kjer vam bom lažje bolj konkretno odgovorila glede vašega starejšega psa.

Lep pozdrav,

Alenka

8. oktobra 2018

Pozdravljeni, Hvala za vprašanje.

Verjamem, da je za punco dogodek stresen in neprijeten. Vsekakor bi svetovala, da sta čim več s psom in da prihaja k vam tako, da je nekdo vedno v bližini.

Predlagam, da ga tudi vedno nagradi ob prihodu.

Za več bolj podrobnih navodil, pa bi se morali dobiti na svetovalni uri.

Lahko mi pišete na [email protected] ali pa me pokličete na 040 500 972

Lep pozdrav,

Alenka

19. septembra 2018

Pozdravljena, ravno sestavljam skupine, zato vas lepo prosim, da mi pošljete vašo prijavo preko obrazca, da imam vse vaše podatke Spletni obrazec.

Hvala in se kmalu vidimo,

Alenka

4. septembra 2018

Pozdravljen, hvala za vaše vprašanje.

Verjamem, da vedenje vašega psa ni samo nadležno, ampak je postalo že zelo moteče. Sploh če je začel napadati že domače muce.

Še bolj moteče pa je, da se ne pusti več negovati frizerki, kar je za njegovo pasmo nujno.

Težav, ki jih opisujete, ne morem rešiti preko elektronske pošte, ker moram nujno videti psa, in se z vami bolj obširno pogovoriti.

Če ste iz Ljubljane ali okolice, ali pa vam to ne predstavlja ovire, da bi prišli k meni, mi pišite na [email protected] in se bova dogovorila za termin.

Lep pozdrav,

Alenka

18. avgusta 2018

Pozdravljena, hvala za vprašanje.

Vlečenje in lepa hoja na povodcu, je nekaj, kar vsi hočemo od svojega psa.

Pot do tega pa je dolga, saj kuža, sploh če ni najlepše vzgojen, noče in ne razume, zakaj bi moralo biti po naše in bi moral hoditi ob naši nogi.

Predlagam vam, da se s psom udeležita kakšnega tečaja, kjer boste skupaj našli način, kako psu prikazati vaje, da jih bo želel početi z vami.

Za začetek vam svetujem, da si kupite oprsnico, s katero mu vlečenje preprečite.

Če ste iz Ljubljane ali okolice, se lahko oglasite tudi v Bajki. Lahko mi pišete na [email protected].

Lep pozdrav,

Alenka

18. avgusta 2018

Pozdravljena, glede vaše težave si pa ne upam na splošno prav nič reci. Pošljite mi mail na [email protected] in se bomo dogovorili za individualno uro, ker potrebujete bolj poglobljen pogovor in moram videti psičko, predno vam lahko kaj bolj konkretno odgovorim.

Lep pozdrav,

Alenka

31. maja 2018

O, Blankica moja. Lej, so psi, ki se pač nočejo družiti z drugimi psi. In če jih ne siliš v to, potem lahko čisto v redu sobivata. Imaš jo na povodcu, se izogibaš krajem kjer je veliko psov, kupi si halti, s katerim jo boš zadržala ( če se ne motim, si ga že uporabljala).

Glede muckov pa….mucki tečejo in to ji predstavlja plen. Predvidevam, da jih ne poškoduje, ampak samo teče za njimi.

Oglasi se mi na [email protected] bajka.si

 

Lepo se imej in počohaj Blanko v mojem imenu,

Alenka

31. maja 2018

Pozdravljena, reševanje težav povezanih s strelami in poki, se je skoraj nemogoče lotiti takrat, ko je motnja največja.

Ko je težava že velik problem, ne pomagajo “blaga sredstva”, ampak je za hitro pomoč, res le pomirjevalo, ko ga predpiše veterinar. Vsekakor je potrebno psu omogočiti, da se lahko umakne v svoj varni prostor. Nikakor ga ne miriti ali siliti vanj, če sam ne pride do vas.

Vsekakor si lahko pomagate tudi z alternativo, a se morate zavedati, da vse potrebuje svoj čas. Govorimo o vsaj 3 tednih, da se bodo videli prvi rezultati.

Predlagam, da se dogovorimo za srečanje in naredimo skupaj načrt.

Alenka

31. maja 2018

Page 1 of 2 1 2