Osnovni tečaj – pasji učenjak

Tečaj lahko obiskujejo tečajniki, ki so v Bajki končali malo šolo. Tečaja se lahko udeležijo tudi tisti, ki niso obiskovali naše male šole, vendar se psa predhodno testira (obvezno predznanje, saj je program nadgradnja prejšnjega). V primeru da nimate osvojenega predznanja se lahko vaj naučimo najprej individualno in se v kasnejši fazi pridružite skupini.

 •  Tečaj poteka 2x tedensko po eno šolsko uro
 •  Obsega 20 srečanj in skupnih sprehodov
 • cena tečaja 350 eur

Kaj se bomo naučili?

 • Nadgradnja že obstoječega znanja
 • Dodajanje novih motečih elementov
 • Opuščanje povodca
 • Pes na koncu tečja zna: Sedi, prostor, čakaj, odpoklic, različne trike, hojo brez povodca, odpoklic iz igre brez povodca, pravilno obnašanje v urbanem okolju.
 • Reševanje težav
 • Spoznavanje uporabnosti pasjega noska
 • Predavanje o pasji prehrani
 • Predavanje o negi in oskrbi psa

Cena tečaja je 350 eur. Plačate lahko na 2 obroka.

Tečaj se konča z izpitom. Pridobljen naziv: Bajkin vzgojeni učenjak

Prijavi naju v šolo


Osnovno šolanje za pse – učenjak je tečaj, kjer dokončno oblikujemo pasje vaje in vodnika ter psa pripravimo za mestno življenje.

Vaje še dodatno obtežimo z zahtevnostjo, opuščamo povodec, povečujemo razdalje in dodajamo moteče elemente. Podobne vaje smo delali že v mali šoli za pse, zato je nujno potrebno predznanje. Razlika je v dolžini izvajanja vaj in pa da se vse dogaja ali na 10 m povodcu ali pa kasneje celo brez njega. Vaje poslušnosti še vedno delamo tudi individualno, saj je to osnova, da lahko kasneje uspešno delamo skupinske vaje.

Tudi v tem tečaju se psi še vedno igrajo med seboj, saj se bodo igrali celo pasje življenje. V večini šol pravijo, da potem psi nočejo ubogati in jim je več do družbe psov kot pa vodnikov. Mi bomo dokazali, da temu ni tako, saj naše izkušnje pravijo ravno nasprotno. Če psu preprečimo igro, bo strmel k temu, da bo dosegel svoj cilj – igro s psi. Res je, če psa predhodno ne bomo naučili ubogati tudi med igro, nas zagotovo ne bo ubogal. Zato ga lahko tega naučimo le tako, da se psi med seboj vedno igrajo.

Na koncu osnovnega šolanja boste lahko s ponosom rekli, da imate šolanega in lepo vzgojenega psa. Vaš pes bo tako lahko šel vedno in povsod z vami, bodisi v mesto ali pa na polje, saj se bo znal obnašati tako sredi mestnega vrveža, kot v mondeni kavarni med pitjem kave, v parku, v družbi ostalih psov ali ko bosta sama na sprehodu. Preko naše pasje šole je lahko spoznal veliko situacij tako na poligonu kot tudi v urbanem okolju. V izrednih situacijah bo vodnik znal pravilno in hitro reagirati, saj se je tega preko tečajev naučil.
Sestavni del tudi tega tečaja, so sprehodi v urbanem okolju, parku in tudi živalskem vrtu.

 

Zato boste po končanem tečaju lahko rekli, da je vaš pes učenjak.

Kajti postala bosta nerazdružljiva družabnika.

Prijavi naju v šolo