Mala šola za pse pubertetnike

Mala šola je nadgradnja igralnih uric, zato je zaželeno neko predznanje. Tudi če predznanja ni, jo lahko kuža obiskuje. Ob vstopu v malo šolo za pse so psi stari okoli 5 mesecev in v tem obdobju že počasi vstopajo v obdobje pubertete.

 •  Mala šola za pse poteka 2x tedensko po eno šolsko uro
 •  Obsega 20 srečanj
 • srečanj na poligonu in skupne pasje sprehode
 • cena tečaja je 350 eur

Kaj se bomo naučili?

 • Pasja puberteta zahteva drugačno komunikacijo s psom, katere se bomo naučili in jo prilagodili vam in vašemu psu.
 • Pasja puberteta, je obdobje preizkušanja meja. Mi jih bomo postavili in se jih držali.
 • Samčki postanejo spolno zreli, kar prinaša spremembe v vedenju. V pasji šoli jih bomo naučili kaj lahko in česa ne smejo početi.
 • Pridobljeno znanje poslušnosti iz igralnih uric bomo utrdili in nadgradili  Tisti, ki bodo z nami v pasji šoli prvič, pa bomo to znanje najprej pridobili.
 • Pes na koncu pasje šole zna: Sedi, prostor, čakaj, odpoklic, različne trike, hojo na popuščenem povodcu, pravilno obnašanje v urbanem okolju.
 • Vse vaje se delajo v motečem okolju in med psi.
 • Predavanje o pasji prehrani.
 • Predavanje o negi in oskrbi psa.

Cena tečaja je 350 eur. Plačate lahko na 2 obroka.

Tečaj se konča z izpitom. Pridobljeni naziv je: Bajkin vzgojeni meščan

Prijavi naju v šolo


Pes je socialno bitje, zato, tudi v programu mala šola za pse, dajemo še vedno velik poudarek na pravilni igri med psi. V obdobju razvoja spolne dozorelosti je predvsem za samce zelo pomembno, da se jih nauči, pravilne igre s psičkami. Če bomo samčku dovolili, da nadleguje samičke, bo to njegovo vedenje postalo slej kot prej nadležno za okolico. Samičke se ga bodo izogibale, saj si nobena ne bo želela in dolgo prenašala skakanja in naskakovanja. Ob srečanju z dominantno odraslo psico, pa se lahko njegovo naskakovanje konča tako, da ga bo psica na koncu ugriznila. Kot lastniki samcev moramo biti tako odgovorni, da samcu ne pustimo naskakovanja psičk in nakazovanja pasjega mačizma. Sem spada tudi markiranje, s katerim kaže svojo moč. V obdobju male šole za pse se razvije dokončno vedenje našega psa do drugih psov. Zato je pasja igra med vrstniki še vedno kontrolirana in kateri posvečamo veliko časa. Pravilna pasja igra je izredno pomembna tudi med samci, ki se v tem obdobju rangirajo. Pasji pretep nastane zaradi neupoštevanja pravil, teh pa jih učimo preko pasje igre.

Poslušnosti dodamo nove vaje in dvignemo zahtevnost, saj je pes sedaj psihično že sposoben dojeti kaj od njega pričakujemo. Pomembno je, da smo pri delu s psom natančni in dosledni saj tudi pri poslušnosti velja, da gradimo pasje vedenje.

Obdobje male šole za pse je eno najpomembnejših, saj se v tem obdobju “oblikuje pes”. Od nas je odvisno, kaj bomo našemu psu dovolili in kakšne informacije glede njegovega vedenja mu bomo signalizirali. Če bomo v tem obdobju pustili, da na odpoklic ne reagira, bomo celo življenje imeli psa, ki ne bo delal odpoklica. Prav tako je z vsemi ostalimi vajami. Zato pravimo, da se pes v tem obdobju obrača na lepo vzgojenega in poslušnega psa ali pa na nevzgojenega, nadležnega in nevodljivega psa.

Po končani mali578336_451478854879864_1751000216_n šoli se je pes sposoben samokontrolirati, do te stopnje, da se vaje poslušnosti lahko delajo skupinsko in z motnjami, kot je žoganje in lovljenje frizbija med lastniki. Pasja samokontrola je ena najpomembnejših stvari, ki nam v vsakodnevnem življenju pridejo še kako prav. So pa psi v mli šoli še vedno na povodcu, da jih lahko pravilno korigiramo. Vaje z motnjami so oblikovane tako, da najbolje ponazarjajo realno življenje. S tem, ko se pes ob našem igranju s frizbijem ali žogo samokontrolira, smo lahko sigurni, da se bo kontroliral tudi v realni situaciji. Ob teh igrah se tudi vodniki naučijo hitrih reakcij, ki jih v realnem življenju potrebujejo pri vodenju psa.

V obdobju odraščanja se srečamo tudi z uveljavljanjem pasje volje. Največkrat se pes odloči, da ne bo naredil tistega, kar smo si zamislili. Lahko pride do pasjega upora, ki ga moramo nemudoma rešiti. Od psa in situacije je odvisno, kakšne vrste upor, kako močan bo in koliko časa bo trajal. V tem obdobju se lahko vodnikom, ki niso vzpostavili pravilnega odnosa in se niso naučili pravilno vesti do svojega psa, zgodi, da jim bo njihov dominanten pes pokazal zobe. V tem obdobju je potrebno dokončno določiti mesto psa v vašem tropu. Vse to pa naredimo preko različnih vaj in predvsem s pravilnim vedenjem vodnikov. Odnos med vodnikom in psom se gradi postopoma in ta odnos ne prenese površnosti in hitenja.

V mali šoli gremo večkrat tudi v urbano okolje, zato se program imenuje Mala šola za pse –  pasji meščan. Pes je bil včasih čuvaj, sedaj pa je postal naš enakovreden družinski član, zaradi česar ga želimo imeti vsepovsod s seboj. Da nismo moteči za okolico, moramo osvojiti osnove mestnega pasjega bontona. Naučimo se pravilnega vodenja psa, obnašanja v parku, v mestnem središču in prometu. Ker gremo lahko s svojim lepo vzgojenim psom tudi na kavo ali kosilo, vedno, če je le mogoče, v naše urbane ure vključimo tudi pitje kave.

Prijavi naju v šolo

Naše vodilo je, da vaši psi postanejo zgledni pasji Bajkini meščani.